Valnötsbröd
Här hemma åt vi kräftor igår! Hade en låda i frysen jag ville göra mig av med.
Bakad bröd på morgonen igår som vi hade till..
Hittade ett recept hos Ryska Dockor som insprirerade mig.
Nötterna och fröna som är i kan man säkert variera och byta ut med vad man gillar.
Så här gjorde jag:
10 ägg
2,5 dl kokosmjölk
1,5 dl kokosmjöl
0,5 dl sesamfrö
½ dl solroskärnor
1½ dl (hackade) valnötter
1 msk psylliumfrö (gärna ljusa)
1 mks fiberhusk
1 tsk bikarbonat (eller 2 tsk bakpulver)
2 msk vinäger
½-1 tsk salt
Sätt ugnen på 175°.
Vispa upp äggen pösigt och tillsätt kokosmjölk, vinäger och salt.
Blanda de torrra ingredienseran i en annan bunke för att sen vispa ihop allt till en smet.
Lägg bakplåtspapper i en avlång form och häll i smeten.
Strö gärna över lite solroskärnor på toppen.
Grädda brödet i nedre delen av ugnen ca 50-60 min.
Känn gärna efter med en termometer, när det är 90° eller mer är det klart.
Låt det svalna och skiva det.
Smidigt att frysa in i skivor och ta fram vid behov.
Jag lägger de på en skärbräda och låter de frysa till några timmar
innan jag lägger in dem i en påse.
Brödet är även gott att rosta.
Dagens frukost: brödet bottnat med avokado, salami, ägg & majonäs
Kommentarer
Postat av: Lana
Vad kul att det blev ett sånt fint bröd efter mitt recept!
Ha en fin söndag!
Kram kram
//Lana
Postat av: Sonja
Nam! :)
Ha en härlig söndag!
/ Sonja
Postat av: Mårtenssons kök
Låter riktigt matigt och gott!
Postat av: Pia
Låter väldigt gott :-)
Postat av: Anna
Ser fantastiskt gott ut :D
Postat av: Sanna
Finns det något bättre än nybakat bröd och då framför allt bröd med nötter in? Blev supersugen på äggmacka när jag såg bilden. Mumma!
Svar:
mariasfavoriter.blogg.se
Postat av: felicia
oj, 10 ägg.. de va inte dåligt =D
men, vad är de för mayo? =D
Svar:
mariasfavoriter.blogg.se
Trackback