Chokladtårta med vit chokladmousse
Här kommer receptet på en god och omtyckt chokladtårta.
Jag hade dock den inne i ugnen lite för länge (18 min) och
då blev den inte så kladdig som den ska vara.
Vill man göra extra lätt för sig bakar man bara en helt vanlig eller köper en färdig kladdkaka.
Chokladtårta med vit chokladmousse
200 g mörk choklad
200 g smör
4 ägg
2 dl socker
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Sätt ugnen på 200 °
Smörj en 2-liters form med avtagbar kant.
Smält chokladen och smöret på låg värme i en kastrull.
Vispa ägg och socker poröst.
Blanda vetemjöl och bakpulver.
Rör försiktigt ner den något avsvalnade chokladsmeten i ägg- och sockerblandningen.
Vänd ner mjölet försiktigt så att smeten blir slät.
Häll smeten i formen och grädda i ugnen i ca 14-16 minuter
Kakan ska alltså inte ha stelnat helt utan den ska vara ganska så smetig i mitten.
Låt kakan stå och svalna.
När den kallnat så lossa försiktigt formen och fäst bakplåtspapper/aluminiumfolie
runt kakan och sätt tillbaka ringen så man kan hälla i chokladmousse utan att det rinner ut.
Vit chokladmousse
2 dl vispgrädde
150 gr vit choklad
1 ägg
1 dl kesella
Passionsfrukt
färska bär, t ex hallon och blåbär
Vispa grädden.
Smält chokladen på svag värme i vattenbad så att den precis bara smälter.
Vispa upp ägget och tillsätt chokladen under kraftig omrörning.
Rör ner kvarg och sist grädden.
Häll moussen på kladdkakan och låt stå i kylen ca 1 tim.
Toppa moussen med passionsfrukt och bär.
OMG, ser galet gott ut!
Oj,oj,oj så gott!! Den bara måste jag göra.
MUMS!
men asså seriöst.. FYFAAAAAN va gott! :P