Fisksoppa med saffran och aioli
Soppa är en favorit här hemma och det är ju särskilt gott nu på hösten.
Jag hade saffran kvar sen i vintras så jag hade även det i.
Går blanda vilken fisk som helst, vilka grönsaker man gillar.
Skaldjur är också jättegott i.
Så här gjorde jag:
(ca 4 port)
400 gr torsk
300 gr lax
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
1 palsternacka
2 morötter
½ fänkål
½ röd paprika
1 liter vatten
2 fiskbuljongtärningar
1 burk körsbärstomater
1 påse saffran
2 dl vitt vin
timjan
salvia
havssalt
olivolja
Hacka lökarna och strimla rotfrukter/grönsakerna
och fräs sen i en stor gryta med olivolja någon minut.
Häll över vattnet med buljongen och tomaterna.
Låt koka upp och sjuda under lock ca 15 min.
Tillsätt saffran, vin, örtkryddor (om de är torkade - om de är färska tillsätt senare)
och låt det sjuda i ca 10 min till.
Skär fisken i tärningar och lägg i soppan.
Låt det koka upp och sjuda i ca 5 min, kolla så fisken är klar.
Smaka av med salt, peppar och om du har färska örtkryddor.
Dill är också gott att ha i.
Har man skaldjur ska de i allra sist - får inte koka upp utan bara bli varma.
Kokar de blir de sega och tråkiga.
Servera med aioi - majonäs med vitlök i!
Blev inte så roliga bilder men är godare än det ser ut ..
Kommentarer
Postat av: Karoline
Jag har letat efter ett gott fisksoppe recept, detta måsta jag testa.
Svar:
mariasfavoriter.blogg.se
Postat av: Sonja
Vad gott med härligt värmande soppa! :)
Svar:
mariasfavoriter.blogg.se
Postat av: Erika - LCHF till vardag och fest
Mums, fisksoppa var länge sedan jag åt. Låter smarrigt med aioli i.
Svar:
mariasfavoriter.blogg.se
Postat av: Lana
Det låter otroligt gott! Saffran och fisk! Mums! Gott med värmande soppa! :)
Hoppas du blir bättre snart!
Ha en fin kväll!
Kram
Svar:
mariasfavoriter.blogg.se
Postat av: felicia
ååå fisksoppa med saffranssmak.. svårslaget en ruggig höstdag.. MUMS! =D
Postat av: Karin
Åh vad gott det ser ut!
Trackback