Fläskfilé med solrospesto
Vi gjorde pestofylld fläskfilé häromdagen med peston gjord av solroskärnor.
Blev väldigt smakrikt och gott.
Så här gjorde jag
Peston:
basilika från 2 krukor
1 dl rostade solroskärnor (rosta i torr stekpanna lite lätt)
1-2 hackade vitlöksklyftor
1 msk citronjuice och rivet skal från ½ citron
2 dl olivolja
1 dl finriven parmesanost
ca ½ tsk salt
Mixa allt till en jämn pesto och smaka av med salt.
Fläskfilén
1 fläskfilé ca 700 gr
3 msk pesto
1-2 msk rostad solroskärnor till garnering
Sätt ugnen på 175°.
Putsa fläskfilén och bryn runtom i en stekpanna.
Salta och peppra lite.
Lägg i en ugnsform och gör ett snitt längsmed som fylls med pesto.
Stek sen färdigt mitten i ugn ca 20 min tills den är genomstekt.
(Om termometer används är det klart vid ca 67°.)
Skär köttet i skivor, lägg på fat och ringla ev över mer pesto.
Garnera gärna med rostade solroskärnor.
Jag hade rostade rotfrukter (sötpotatis, palsternacka, morötter) till.
Kommentarer
Postat av: Anna
MUMS! Jag förstår inte varför jag inte gillar pesto. Älskar ju basilika :S
Gå gärna in och kika vem som blev vinnaren i min tävling :P
Kramar
Svar:
mariasfavoriter.blogg.se
Postat av: Erica
Ser gott ut! :)
Postat av: Lana
Vad spännande det låter med solrospesto! Det måste jag testa! :)
Ha en fin helg!
Kram kram
//Lana
Postat av: Hanna Karlsson
Vad gott det ser ut!
Trackback