Matfusk mm
Glukos, mjölkprotein, invertsocker, jordnötter (10,8%), oligofruktos, socker,
sojaprotein, kakaosmör, äpple/päron-koncentrat (2,6%), torrmjölk, kakaomassa,
dikaliumfostfat, trikalciumfosfat, veteflingor (0,4%), trinatriumcitrat,
aromämne (naturlig jordnöt), salt, magnesiumoxid, emulgeringsmedel (lecitin),
surhetsreglerande medel (citronsyra), järnfosfat, askorbinsyra, nikotinamid,
zinkoxid, tokoferylacetat, kopparsulfat, kalciumpantotenat, mangansulfat,
riboflavin, pyrodoxinhydroklorid, tiaminhydroklorid, retinylacetat, folsyra,
natriumselenit, kaliumjodid, biotin, kolekalicferol, cyanokobalamin.
Nej det är verkligen inte enkelt när man står där i affären och ska välja bland allt som finns...
Vi köper nästan bara "närodlat" vad gäller kött, maler och stoppar korvar på egen hand. Att sen Håkan jobbar i matvärlden underlättar ju visserligen en hel del:)
Kram
Klart man vill köpa BRA produkter, men tyvärr blir det ju rätt dyrt om man ska handla enbart det! :/ Och angående innehållsförteckning, jag blir tokig, men kör som Jamie Oliver säger, är de för mkt text bakom så skippar jag det men ändå svårt, speciellt om man inte har kunskapen som mig, väldigt lätt o bli lurad. Väldigt bra inlägg av dig!
Jag tycker Jamie Oliver är bra på de saker du nämner. Men jag gillar inte att mycket av det han lagar är snabba kolhydrater och 0 %-ig yoghurt som fett. Dock gillar jag att han fokuserar MYCKET kring grönsaker när han lagar mat, det är bra.
Jag köper ekologiska ägg. Närproducerat kött, oftast. Tyvärr finns inte pengarna till att köpa ekologiskt när det gäller mejerier el grönsaker. Det känns också som att ekologiskt är överdrivet dyrt bara för att. Skulle vi handla en kundvagn med bara ekologiska matvaror...skulle vi öka vårt matkonto markant. Sen känner jag personligen inte att jag kan klaga på den icke ekologiska maten...när det finns människor i världen som knappt har tillgång till rent vatten, än mindre mat. Då känner jag att jag ska vara glad för att jag får var mätt. Det är så JAG känner, sen vad andra väljer det är deras val! Inget är fel! Jag och min man har inte så mycket pengar, vi lever bara livet en gång (förmodligen) då vill vi resa, göra spontana nöjen osv...det skulle inte vi kunna göra i den utsträckningen vi gör nu om vi skulle handla ekologiskt. Så är det bara.
Kram C
Det där med mat är verkligen ett krångligt kapitel, om man väljer att göra det krångligt vill säga! Klart att man kan välja att äta fiskpinnar och pulvermos varje dag, men när man inte vill det krånglar det till det lite, samtidigt som det är väldigt roligt att gå i affären och vända och vrida på produkterna och inspektera innehållsförteckningen. Som student är ekonomin också lite begränsande i matinköpen, men jag resonerar såhär: hellre bra kött färre gånger, än irländsk köttfärs flera dagar i veckan. Ser verkligen fram emot den dagen ekonomin inte är fullt så begränsad.
Förresten, fiskbiffarna i det andra inlägget såg urgoda ut, de läggs i att-äta-listan! :)