Torsk med citron & kaprissmör
När vi handlade i fredags köpte vi även en färsk torskryggbit som vi tillagade igår.
Den serverade jag med citronsmör med vitlök & kapris i.
Blev inspirerad av Fröken Nilsson ...
Härliga smaker tillsammans och passar utmärkt till fisk.
Recept på citronsmöret som jag gjorde det:
(2-4 port)
50 gr rumstemp smör
1-2 vitklöksklyfta
2 msk finhackad kapris
finrivet skal från 1 citron
Blanda allt väl och ställ svalt så det stelnar.
Torsken delade jag i portionsbitar, stekte någon minut bara i smör/olivolja och kryddade
med den goda Seafood & Fish-kryddan från Santa Maria & lite havssalt.
Lade fisken i en oljad ugnsform och lät den gå färdigt i ugnen ca 15 min på ca 200°.
Tag ut lägg stora klickar smör på torsken så den långsamt smälter.
Jag wokade vitkål, champinjoner, paprika & broccoli till och serverade
en grönsallad med bl a jordgubbar och rostade pumpakärnor till.
Kommentarer
Postat av: Fröken Nilsson
mmmm va gott m vitlök och kapris i smöret!!
Postat av: jannica
Inget större fan av fisk, men de där såg väldigt gott ut, fräscht med jordgubbar till!
Postat av: Lana
Mmm...smaskens! Jag ska också prova göra citronsmör! För det lät så gott!
Ha en toppen måndag!
Kram
//Lana
Svar:
mariasfavoriter.blogg.se
Postat av: Sanna
Mums vad gott med firre!
Svar:
mariasfavoriter.blogg.se
Postat av: Erika - LCHF till vardag och fest
Mmm... vad gott! Jag blev också väldigt sugen på citronsmör när jag kollade inne hos Fröken Nilsson.
Postat av: Lina
Åh vilka fina färger! Härlig sallad!! Allt låter så gott! :)
Trackback