Pannacotta med drottningsgelé
Hittade ett färdigskrivet inlägg jag missat lägga ut .. men bättre sent än aldrig!!
Lite passande kanske då det ju är Alla-♥-dag imorgon - om man vill göra en god dessert...
Till dessert på nyårsafton gjorde jag en pannacotta som var toppad med blåbär/hallongelé.
Pannacottan jag gör är inte så söt utan mer frisk för jag har matyoghurt i vilket jag gillar.
Man kan givetvis byta ut det mot mer grädde eller säkert också kokosmjölk.
Så här gjorde jag:
(6 port)
Pannacotta:
5 dl grädde
2 dl matyoghurt
½ dl kokossocker
½ tsk vaniljpulver
3 gelatinblad
Drottninggelé:
3 dl blåbär/hallon
½ dl vatten
½ msk kokossocker
1 gelatinblad
Blötlägg gelatinet till pannacottan i lite kallt vatten ca 10 minuter.
Koka upp grädde, socker och vanilj. Låt koka 5 minuter.
Krama ur och tillsätt det mjuka gelatinet och rör tills det smält.
Låt stå några minuter och blanda sist i matyoghurten.
Slå upp på fina glas och ställ svalt ett par timmar (eller över natten).
Jag lade några färska blåbär i botten på glaset innan.
När pannacottan stelnat är det dags att toppa med gelén som jag gör så här:
Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten 10 minuter.
Koka upp bär, vatten och kokossocker ca 5 minuter tills det "smält".
Tillsätt det urkramade gelatinet och blanda tills det smält.
Toppa pannacottan med såsen och ställ kallt.
Jag garnerade med blåbär och mynta.
Kommentarer
Postat av: Anna
Tack, det samma <3 Hoppas vi får mer sömn snart! Jag har försökt lägga mig i tid nu dessa två dagar, kanske om jag lägger mig i tid idag oxå. Jobbigt när massa tankar kommer fram bara.
De där ser hur smarrigt ut som helst! kramar
Postat av: Lana
Är så otroligt gott! Perfekt efterrätt för morgondagens kärleksmiddag! :)
Ha en fin kväll!
Kram kram
//Lana
Postat av: Rebecca
så fint, ser jättegott ut :)
Postat av: Karin O
Vad gott!
Trackback