Pulled Pork / Paleo
Jag hade:
1,4 kg benfri fläskkarré
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
Kryddsås:
1 dl olivolja
1 msk honung
1 msk tomatpuré
2 tsk salt
2 tsk vitlökspulver
2 tsk chilipulver
2 tsk spiskummin
2 tsk lökpulver
2 krm cayennepeppar
1 msk paprikapulver
1 msk oregano
Sätt ugnen på 120°.
Lägg köttet i en ugnssäker gryta med lock.
Blanda ingredienserna till kryddsåsen och pensla på köttet.
Skiva den gula löken och vitlök och lägg på köttet.
Ställ in grytan i ugnen och låt köttet stå i 4-5 timmar.
Efter någon timme kan man dra ner löken från köttet så den inte bränner fast.
Köttet är färdigt när det faller isär om man drar lite i det med en gaffel.
Jag serverade med rotfruktsstrips ( palsternacka, kålrot, morötter, sötpotatis) och en sås av
majonäs som jag blandade i sockerfri ekologisk tacosås i tillsammans med avocado & sallad.
Så gott! Min står i ugnen just nu. :-)
Så gott med pulledpork! Mums!
Ha en fortsatt fin söndag!
Kramar!
//Lana
Mums, det ser gott ut!
Måste också prova pullade porken! Jag som är en hängiven långkokare...!
Såg att du gjort ghee också, har jag också tänkt prova! Fast jag äter ju mejerivaror, förstås men det skadar kanske inte ändå.
/M
Jajamensan, den där dragna grisen är ju så himla god!
Det ser så fantastiskt gott ut. Får laga det när jag känner att idag är det okej att äta lite kött. Det händer då och då.
Det ser riktigt mumsigt ut.
Kram