Parmesanbakad hokifilé
Hokifilé med parmesantopping
(3-4 port)
400 g hokifilé (eller torsk, lax)
1 dl flarnad/riven parmesanost
25 g rumsvarmt smör
2-3 msk majonnäs
1 pressad vitlöksklyfta
2 msk färskpressad citron
½ dl grovhackad basilika
nymald svartpeppar
½ tsk salt
ev körsbärstomater
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°.
Lägg fisken i en ugnsfast form och ställ in i ugnen i drygt 15 minuter.
Blanda de övriga ingredienserna i en skål.
Ta ut fisken och bred blandningen över.
Höj ugnen till 225° och gärna med grillfunktion.
Lägg gärna halverade körsbärstomater runtom.
Stek klart i ugn ytterligare i ca 5-10 minuter.
Jag serverade med stekt rödkål och gröna bönor till.
Servera med kokt broccoli.
Mums så gott, jag måste verkligen äta mer fisk.
Yes idag var första dagen på jobbet. Jag jobbar som HR- konsult.
Kram
Mmmm... ser jättegott ut! Älskar fisk i alla möjliga och omöjliga kombinationer. :-)
Vilken bra maträtt! Är ju perfekt för mig, då är den näst intill mejerifri! Blev så sugen på fisk nu! Så till nästa vecka blir det fisk! :)
Ha en toppen kväll!
Kram
//Lana
åh alla dina matbilder ser helt fantastiska ut!! :)
Mmmm, vilka goda smaker det var här i din firre då, kan inte bli annat än smarrigt!