Smakrik köttgryta med broccoliris
Köpte lite grytbitar av bonden när jag var där i fredags för jag var sugen på en köttgryta.
Ville egentligen ha högrev för jag ville haft kalops men den var tyvärr slut.
Gjorde istället en annan mustig gryta som blev väldigt god.
Just att den får koka länge gör att den blir så mör och fin.
Så här gjorde jag:
600 gr nötkött i bitar
1 paket bacon i strimlor
1 gul lök i klyftor
2 hackade vitlöksklyftor
2 tsk timjan
400 gr krossade tomater
2 dl vatten
3 dl rött vin
2 msk tomatpuré
1½ msk lantbuljong
1 paprika i strimlor
10 champinjoner i klyftor
1 morot i skivor
1 palsternacka i skivor
2 dl kokosmjölk (el grädde om du inte kör mjölkfritt)
salt/peppar
Bryn bacon och köttet några minuter i olivolja.
Tillsätt lök & vitlök, tomater, vatten och vin.
Låt koka upp och lägg i tomatpuré, buljong & timjan.
Låt det sen sjuda på låg värme under lock i upp mot 2 timmar.
Rör om då och då och späd ev med vatten om det börjar bli torrt.
När det är ca 30 min kvar av koktid tillsätt champinjoner, paprika, morot och palsternacka
Häll även i kokosmjölken och låt sjuda ca 30 minuter.
Smaka av med salt & peppar.
Jag hade broccoliris till (riven kokt broccoli).
Varm efter långkok så det immar på kameran ..
Kommentarer
Postat av: Sanna
Dina recept ser alltid så goda och smakrika ut. Kul med lite nytänk på riset där :)
Postat av: Anna
Ser så smarrigt ut!
Postat av: Karro
Det riktigt vattnas i munnen när jag läser receptet. Måste testas!
Postat av: Lana
Mmm...gott, gott! Blir nog något liknande till nästa veckas matesedel! :)
Tack för inspiration! :)
Ha en toppen måndag!
kramar
//Lana
Postat av: EmelieMaria - träning&annat
Åh mums vad gott med gryta!! Ser riktigt fräscht ut :D
Trackback