Rotfruktsgratäng (paleo)
Detta blev verkligen ett gott tillbehör helt utan mejeriprodukter.
Är säkert gott att även tillsätta ev kyckling, köttfärs till en gratäng.
Jag hade sötpotatis, palsternacka, morot & fänkål i.
Jag älskar fänkål - ger en underbar smak.
Så här gjorde jag:
( ca 4 port)
2 sötpotatis
1 palsternacka
1 stor morot
1 stor fänkål
10 cm purjolök
2 hackade vitlökar
2-3 dl kokosmjölk
½-1 tsk salt
5-peppar
kokosolja, olivolja eller smör
Sätt ugnen på 200°
Skiva alla rotfrukter tunt, gärna i matberedare.
Skär även fänkål och purjon i strimlor.
Bryn vitlök och purjo lätt i en kastrull i oljan.
Tillsätt sen rotfrukterna och rör runt någon minut.
Häll på kokosmjölk (börja med 2 dl), koka upp och låt sjuda ca 5 minuter.
Tillsätt mer kokosmjölk om det behövs.
Smaka av med salt och peppar.
Häll över i en ugnssäker form och grädda färdigt i ugnen ca 20 min.
Kommentarer
Postat av: Marja - Baka Sockerfritt
Detta är en gratäng som passar mig perfekt! Har ännu inte gjort gratäng med kokosmjölk, men låter riktigt gott :)
Trackback