Citron & örtkyckling i lergryta
Jag glömmer ofta att jag har den - men ibland så !!
Lergrytan är perfekt att laga mat i och oftast blir det med kyckling här.
Igår gjorde jag den med citron, vitlök, chili & färsk oregano.
Och lättare kan det ju inte bli:
Lägger hel färsk/tinad kyckling i lergrytan (efter att ha blötlagt den i ca 30 min).
2 tsk salt, några drag med "5- peppar"-kvarnen, 2 rivna vitlöksklyftor,½ kruka hackad oregano
och chiliflakes ströddes över, skivade sen 2 citroner som jag lade runt om.
Sen in i kall ugn som sätts på 200°.
Efter ca 30 min lägger jag i skivade rotfrukter
såsom sötpotatis, palsternacka, kålrot & morötter.
In i ugn igen ca 60 min.
Kolla då på den tjockaste delen av kycklingen med en kniv så att den är färdigstekt.
Dvs så att klar (ej rosa) köttsaft rinner ut ..
Vi hade en örtmajonäs till.
Efter 30 min lägger jag i rotfrukter
Efter 90 min doftar det gott
Örtmajonäs & en sallad till
Och inte räckte det med denna "citronen".
Var ju även igår kväll på bio och såg "Små citroner gula".
Har läst boken för länge sedan och tyckte väldigt mycket om den.
Tyvärr har filmen fått lite oförtjänt dålig kritik
(tycker jag) för jag tyckte den var mycket bra.
Kommentarer
Postat av: Karro
Kyckling och citron= underbar kombo.
Har också läst boken och ofta brukar i alla fall jag bli besviken när jag sedan ser filmen, men då kanske den kan vara något att titta på?
Kram
Svar:
mariasfavoriter.blogg.se
Postat av: Catharina
Gud så gott! Kyckling är en favorit här hemma! sötpotatis har jag aldrig smakat, måste nog prova nångång!
Ha en fin dag!
Kram C <3
Postat av: Ellen
Mm vad gott :)
Postat av: Lana
Mmm...smaskens! :)
ha en fin kväll!
kramar!
//Lana
Postat av: Sandra - Fru Bogren
Vad gott det ser ut! Jag fick en lergryta av min svärmor i julklapp och den står fortfarande i kartongen i ett skåp, det får det bli ändring på snart!
//Sandra
Svar:
mariasfavoriter.blogg.se
Trackback