Franska färsbiffar med dragonpepparsås
Såg ett recept i vår morgontidning Barometern som inspirerade mig.
Gjorde dock om en del så det passar mig mer.
De kallade det "Hackad pepparbiff" eller "Franska färsbiffar".
Pappa & syster kom på besök och blev våra gäster igår.
Gjorde en rödvinsås till dem och en till mig..
Den jag gjorde till mig redde jag för att den skulle tjockna lite med fiberhusk.
Bara pyttelite och den blev lite "geleig" men smaken blev bra.
Så här gjorde jag :
Franska färsbiffar
(4 port)
600 gr nötfärs
1 ägg
1 tsk salt
1 tsk timjan
2 hackade vitlöksklyftor
1 tsk lökpulver
½ dl rött vin
1 tsk 5-peppar
Blanda allt i en bunke och låt vila några minuter.
Forma biffar och stek ca 3 min/sida.
Förstek gärna lite lätt och låt går färdigt i ugnen på 175°.
Rödvinsås nr 1
ej Paleo (men LCHF-vänlig):
½ hackad gul lök
2 dl grädde
2 dl rött vin
2 msk kalvfond
1 msk rödvinsvinäger
1-2 tsk dragon
1-2 tsk svartpeppar
1 msk Shoyu
50 gr smör
Blanda ingredienserna (ej smör) i en kastrull och låt sjuda tills den tjocknat.
Vispa ner smör och smaka av om det behövs mer kryddning.
(Denna såsen är ej med på fotona, blir inte så mörk i färgen)
Rödvinsås nr 2
(Paleovänlig - ca 2 port))
2 dl rött vin
½ gul lök
2 mjuka dadlar
1 tsk tomatpuré
1 tsk dragon
½ tsk 5-peppar
Koka upp och låt sjuda tills ca ½ av vinet återstår.
Sila av och tillsätt sen:
2 tsk kalvfond (eg inte paleo??)
ca ½ krm fiberhusk under kraftig omrörning
Smaka av om det behövs mer kryddning.
Jag hade ugnsrostad sötpotatis & palsternacka till.
Kommentarer
Postat av: Karro
Skagenast skicka över bilden/länken till mannen så vet han vad han får laga ikväll =)
Svar:
mariasfavoriter.blogg.se
Postat av: Anna
Wow, måste testa. Ser såååå gott ut!
Trackback