Fröknäcke Raw-tillagat
Till en plåt hade jag:
3 dl linfrön
1/2 dl sesamfrön
1/2 dl solrosfrön
1/2 dl pumpakärnor
3 dl vatten
½- 1 tsk lantbuljong (Voltaire)
( + lite himalayasalt på toppen)
Blanda alla frön och kärnor med vatten och salt.
Låt stå och svälla i minst fyra timmar, gärna över natten.
Sätt ugnen på 40° .
Kavla ut på plåt mellan två bakplåtspapper jag har de "flergångs" som är non-stickbehandlade.
( De är jättebra till just detta - köpta på Ica.) Drag försiktigt av det översta pappret.
Förskär rutor så blir de lätta att dela på sen. Jag använder en degskrapa.
Låt torka i ugnen i ca åtta- tolv timmar.
Jag vände på mina efter åtta timmar och lät de stå ett par timmar till.
Vackert:)
Åhh vad gott! Älskar fröknäcke, men har aldrig haft tålamodet att tillaga det på så låg värme :). Kanske man ska testa.
Det ser gott ut och klokt att göra dubbel sats när man ändå håller på!
Gud så gott, dessa ska jag testa.
Receptet finns under recept på bloggen.
Kram
Ser jättegoda ut! Fröknäcke är nästan beroendeframkallande, så gott är det, fast jag har aldrig haft tålamod att grädda på så låg värme, tar lite väl lång tid:)
Ha det gott!
Kram
Åh, fröknäcke som är så gott!