Fröknäcke Raw-tillagat

 
 
När det gäller rawfood ska man inte värma upp något mer än max 42°.
 
Jag har nu gjort fröknäcke "the raw way".
Tog lång tid så jag passade på att göra dubbel sats.
 

Till en plåt hade jag:

3 dl linfrön

1/2 dl sesamfrön

1/2 dl solrosfrön

1/2 dl pumpakärnor

3 dl vatten

½- 1 tsk lantbuljong (Voltaire)

( + lite himalayasalt på toppen)

 

Blanda alla frön och kärnor med vatten och salt.

Låt stå och svälla i minst fyra timmar,  gärna över natten.

Sätt ugnen på 40° .

 

Kavla ut på plåt mellan två bakplåtspapper jag har de "flergångs"  som är non-stickbehandlade.

( De är jättebra till just detta  -  köpta på Ica.) Drag försiktigt av det översta pappret.

Förskär rutor så blir de lätta att dela på sen. Jag använder en degskrapa.

 

Låt torka i ugnen i ca åtta- tolv  timmar.

Jag vände på mina efter åtta timmar och lät de stå ett par timmar till.

 

 


 

 


Kommentarer
Postat av: Lotta

Vackert:)

2013-03-17 @ 16:34:19
URL: http://www.fokuseradenergi.se
Postat av: Sofia - ett bättre du

Åhh vad gott! Älskar fröknäcke, men har aldrig haft tålamodet att tillaga det på så låg värme :). Kanske man ska testa.

Svar: Jo det tog lite tid, men passade på att göra dubbel sats och även sötpotatischips .. De blev också väldigt goda!
mariasfavoriter.blogg.se

2013-03-17 @ 16:34:37
URL: http://ettbattredu.se/blogg
Postat av: Sara Karlsson

Det ser gott ut och klokt att göra dubbel sats när man ändå håller på!

2013-03-17 @ 16:37:56
URL: http://sarasatsarfriskt.blogg.se
Postat av: Karro

Gud så gott, dessa ska jag testa.
Receptet finns under recept på bloggen.
Kram

2013-03-17 @ 19:19:52
URL: http://livskraft1.blogspot.se
Postat av: Margot

Ser jättegoda ut! Fröknäcke är nästan beroendeframkallande, så gott är det, fast jag har aldrig haft tålamod att grädda på så låg värme, tar lite väl lång tid:)
Ha det gott!
Kram

2013-03-17 @ 19:28:34
URL: http://mammasdeli.blogspot.com
Postat av: Anna

Åh, fröknäcke som är så gott!

2013-03-17 @ 20:42:37
URL: http://Overenskommelsen.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0