Raw Food
Råvarorna äts som de är eller tillreds genom att de körs i matberedare, mixas, syras eller torkas.
Att maten inte upphettas över de magiska 42 graderna har några huvudsakliga betydelser:
När maten upphettas över 42° försvinner 60-80 % av näringen i maten.
Vid 42° inaktiveras levande enzymer som finns i vegetabiliska råvaror.
Levande enzymer hjälper vår matsmältning och våra celler att ”läka sig själva”.
Vid upphettning över 42 ° försvinner också något som kallas biofotoner.
Biofotoner förklaras lättast så här:
"– svaga men sammanhängande elektromagnetiska vågor som utsänds av alla levande system -
som tycks vara nära förbundna med cellernas fysiologiska och biologiska funktioner som levande ting.”
Kan låta invecklat med det är den energi som vi inte alltid ser men känner.
Då maten inte upphettas alls bevaras även all vätska i frukten och grönsakerna.
Vatten är något oerhört viktigt för din kropp och för att din hjärna ska fungera så optimalt som möjligt.
Cellerna i din kropp har väldigt lätt att tillgodogöra sig vattnet när det kommer genom frukt och grönt,
annars kan det vara lätt att det vatten du dricker bara går igenom din kropp utan att tas in till cellerna.
Genom att äta raw food håller du ditt immunförsvar högt, blir friskare och starkare.
MMmmmm love it, ända nackdelen är att choklad inte finns med.... dumt! ;O)
Kram
Jag är också väldigt nyfiken på rawfood, så jag läser här och lär! ;)
Spännande! Jag fortsätter inspireras :)