Rödspätta Grenoble
Dessa tillbehör som ofta är pricken över i en maträtt.
Hittade ett tips som Per Moberg gjort men gjorde lite på mitt sätt.
Gillar ju verkligen rödbetor, och kapris är ju så gott det med
så som en topping på rödspätta var det lite extra.
Så här gjorde jag:
4 port
4 stora eller 8-12 små rödspättor
ca ½ dl mandelmjöl + 3 msk sesamfrö till panering
4 färska rödbetor
1 liten gul lök
3 msk kapris
½ finhackat syrligt äpple
½ dl hackad dill
smör
salt, peppar
Börja med att skala rödbetor och skär i små tärningar.
Finhacka löken och stek rödbetor och lök i smör tills det börjar mjukna.
Tillsätt kapris, äpple och dill. Lägg upp i skål och ställ åt sidan.
Mixa mandelmjöl & sesamfrö. Salta & peppra fisken och panera i mjölblandningen.
(Går lika bra med bara mandeljmjöl om man vill.)
Stek i olja eller smör ett par minuter på varje sida.
Servera fisken med rödbetsröran och annat tillbehör.
Jag gjorde blomkål/broccoli/ruccolamos till.
Kommentarer
Postat av: Marie
Mums, vad gott. Älskar fisk. Älskar rödbetor. : )
Postat av: Lina
Åh Maria, jag blir alltid så himla hungrig när jag kikar in här! Allt ser ju så gott ut!!
Postat av: Fia Fit
Ser ju bättre ut än Mobergs :-)!
Svar:
mariasfavoriter.blogg.se
Postat av: Karro
Så gott det ser ut och så bra att variera med för mig som mestadels bara äter lax, torsk och tonfisk.
Glad påsk.
Kram
Svar:
mariasfavoriter.blogg.se
Postat av: Lana
Oh sååå smaskens! Jag älskar rödbetor!
Ha en fin dag!
kramar!
//Lana
Trackback