Rödspätta Grenoble

 
 
Dessa tillbehör som ofta är pricken över i en maträtt.
Hittade ett tips som Per Moberg  gjort men gjorde lite på mitt sätt.
 
Gillar ju verkligen rödbetor, och kapris är ju så gott det med
så som en topping på rödspätta var det lite extra.
 
 
Så här gjorde jag:
 4 port
 
4 stora eller 8-12 små rödspättor
ca ½ dl mandelmjöl + 3 msk sesamfrö till panering
4 färska rödbetor
1 liten gul lök
3 msk kapris
½ finhackat syrligt äpple
½ dl hackad dill
smör
salt, peppar
 
 
Börja med att skala rödbetor och skär i små tärningar.
Finhacka löken och stek rödbetor och lök i smör tills det börjar mjukna.
Tillsätt kapris, äpple och dill. Lägg upp i skål och ställ åt sidan.
 
Mixa mandelmjöl & sesamfrö. Salta & peppra fisken och panera i mjölblandningen.
(Går lika bra med bara mandeljmjöl om man vill.)
Stek i olja eller smör ett par minuter på varje sida.
 
Servera fisken med rödbetsröran och annat tillbehör.
 
Jag gjorde blomkål/broccoli/ruccolamos till.
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Marie

Mums, vad gott. Älskar fisk. Älskar rödbetor. : )

2013-03-28 @ 12:51:53
URL: http://asitismarie.blogspot.se
Postat av: Lina

Åh Maria, jag blir alltid så himla hungrig när jag kikar in här! Allt ser ju så gott ut!!

2013-03-28 @ 13:49:20
URL: http://cyklingminpassion.blogspot.com
Postat av: Fia Fit

Ser ju bättre ut än Mobergs :-)!

Svar: Tack du .. gott var det idag med i lunchlådan!! :)
mariasfavoriter.blogg.se

2013-03-28 @ 17:07:18
URL: http://fiafit.se
Postat av: Karro

Så gott det ser ut och så bra att variera med för mig som mestadels bara äter lax, torsk och tonfisk.
Glad påsk.
Kram

Svar: Ja ibland är man dålig att variera sig .. och fisk är ju så gott!!Ha en fin påsk ni med!! Kram
mariasfavoriter.blogg.se

2013-03-28 @ 22:13:35
URL: http://livskraft1.blogspot.se
Postat av: Lana

Oh sååå smaskens! Jag älskar rödbetor!
Ha en fin dag!
kramar!
//Lana

2013-03-29 @ 07:58:00
URL: http://www.ryskadockor.blogspot.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0