Sötpotatischips - Raw
Nu när jag gjorde fröknäcke sist passade jag även på att göra lite sötpotatischips.
Tar ju sin tid i ugnen så perfekt att utnyttja tiden till fler saker.
Synd bara att jag inte gjorde mer när jag ändå höll på ..
Blev väldigt goda i smaken och ska testa med andra rotfrukter sen.
Rödbetor, palsternacka eller varför inte kålrot.
Jag hyvlade:
1 stor sötpotatis med en potatisskalare
lade i en bunke och blandade i
1 msk olja
havssalt
chiliflakes
som jag "masserade" in.
Bredde ut på en bakplåtsklädd ugnsplåt och lät torka ca 10 timmar på ca 42°.
Krydda ev mer efter det är klart.
Vill man inte vänta så länge kan man höja värmen till ca 120° och röra om då och då.
Vet inte exakt tid men tar nog ca 40-50 minuter.
Kommentarer
Postat av: Karro
Vad gott det lät, men 10 h i ugn, det lät ju galet länge ju!
Kram och glad påsk
Svar:
mariasfavoriter.blogg.se
Postat av: Lana
Gott, gott! Ska nog ta och testa medan jag är ledig och har tid! :)
Ha en fortsatt fin påskhelg!
Kram
//Lana
Svar:
mariasfavoriter.blogg.se
Postat av: Fokuserad Energi - Lotta
Det ser tokgott ut!!!:) Du är underbar med dina påhitt:)
Svar:
mariasfavoriter.blogg.se
Postat av: Fröken M - Vinn en Edet Torky Flexible och en årsförbrukning papper !
Spännande !! det ska jag testa att "laga" i natt :)
Svar:
mariasfavoriter.blogg.se
Postat av: Danielle
Wow, det där ser ju fantastiskt ut! Min största dröm är att skaffa en torkugn, har du funderat på det eller tycker du en vanlig ugn räcker?
Svar:
mariasfavoriter.blogg.se
Postat av: Rund är också en form!
Åh dessa vill jag testa. Lät jättegott!! :-D
Postat av: Clara
Så gott det ser ut!
Postat av: Susanna i Oslo - mamma till Melwin
Jag testa på det idag men tyckte inte mina blev så krispiga som dina ser ut att vara :)
Hade på 50 grader i 11 timmar :/
Trackback