Citron & persiljetoppad laxfilé på grönsaksbädd
Gårdagens middag blev lax. Har varit fisksugen sen jag kom hem från Barcelona.
Ändå åt jag fisk/skaldjur där varje dag .. Kan liksom inte få nog!
Jag hade färsk vitkål kvar som jag tillsammans med zucchini & paprika hade i botten på formen.
SÅ här gjorde jag:
½ färskt vitkålshuvud
1 paprika
1 zucchini
4 laxfileér
Citron/persiljesmör:
smör (rumstempererat)
persilja (jag hade torkad)
hackad vitlök
rivet citronskal från 1 citron
salt, peppar, chili
Sätt ugnen på 200°.
Jag strimlade vitkålen som jag lade i en oljepenslad ugnsform.
Därpå lade jag strimlad paprika och skivad zucchini.
Blandade smör, persilja, vitlök & citronskal till kryddsmör.
Lade laxfileérna över grönsakerna och gjorde ett snitt längsmed
fileérna som jag fyllde med persilje/citronsmöret.
Saltade och pepprade överst.
Gratinerade i ugn ca 15-20 minuter.
(Varför blir bilderna "stående" ibland !? Har inte blivit så förut .. Någon som vet vad jag gör fel?)
Kommentarer
Postat av: Catharina
Jag gillar att allt tillagas i samma form! Smidigt! Å vad smart att göra ett snitt i laxen och ha i fyllning där...Jag brukar alltid lägga fyllningen uppepå annars! Detta ska jag ta efter!
Ha en fin helg :)
Kram C <3
Postat av: Lana
Mmm...så gott! Och med färsk vitkål! Mums, mums!
Jag är så dålig på datorer alla myskosaker som händer ibland när man bloggar!
Ha en fin dag!
Kram kram
//Lana
Postat av: Anna
Det ser helt fantastiskt gott ut, mums!
Jag önskar dig det samma <3 Visst är det frustrerande? Man vill inget annat än att träna, älskade träning. Kramar i massor ifrån mig
Postat av: Petra
Smarrigt lax är ju så gott
Trackback