Varm vitkåls & kycklingröra
Älskar ju vitkål och särskilt denna färska som finns att köpa nu.
Igår så blev det en varm kyckling/vitkålsröra, krämigt och gott!
Jag toppade med ett par skivor bacon som jag strimlade fint.
Blev gott med den sältan men är gott utan med.
(Äter man inte mjölkfritt så är det gott med 40 % creme fraiche istället för kokosmjölk
och då kan man öka mängden och utesluta majonäsen istället).
Så här gjorde jag:
Varm vitkåls/kycklingröra
2 port
2 strimlade kycklingfiléer
½ grovt hackat vitkålshuvud (mindre om det inte är färskt)
ca 5 cm strimlad purjolök
1 röd paprika
1-2 hackade vitlöksklyftor
1 dl kokosmjölk
1 msk dijonsenap
1 msk persilja
1 tsk havssalt
5-peppar
ca ½ dl majonäs
ev. stekt strimlad bacon på toppen
Bryn kycklingfilébitarna nästan helt klara och lägg på ett fat.
Stek sen vitkål, purjo, paprika, vitkök några minuter tills det börjar mjukna.
Häll över kokosmjölk, senap, persilja, salt och lite peppar.
Låt koka några minuter tills det blir lite krämigt.
Lägg i kycklingen och låt den bli varm.
Vänd sist ner majonäsen precis innan servering och smaka av om det behövs mer kryddning.
Stek bacon, strimla och toppa överst.
Jag hade en enkel sallad till .
Kommentarer
Postat av: Catharina
Det ser så smarrigt och fräscht ut, allt du lagar! Detta måste jag prova :)
Ha en fin helg :)
Kram C <3<3<3
Svar:
mariasfavoriter.blogg.se
Postat av: jannica
Smarrigt!
Postat av: Erika - LCHF till vardag och fest
Åh, jag försökte få tag i färsk vitkål idag men det fanns inte i affären. :-(
Bättre lycka nästa vecka kanske. :-)
Ser mumsigt ut!
Svar:
mariasfavoriter.blogg.se
Postat av: Fyscoachen
Låter och ser grymt gott ut:-)
Postat av: Karro
Ser jätte gott ut, vitkål är perfekt att kombinera till olika rätter ju.
Kram
Trackback