Chokladiga bönmuffins med hallon & pecannöt
Testade för första gången att baka med bönor.
Har sett SÅ många recept och blandade lite på måfå.
Blev väldigt gott tycker jag, mustiga och kladdiga - liksom krämiga.
Så här gjorde jag:
Krämiga choklad/bönmuffins med hallon & pecan
(12 st)
1 tetra svarta bönor, 220 gr
1 ägg
1 äggvita
½ dl Sukrin Gold
1 msk agavesirap
½ dl osötad äppelmos (gärna Urtekrams)
1 msk starkt kaffe
½ msk smält kokosolja
½ dl kakao (minst, jag hade nog lite mer)
½ dl kokosmjölk (knappt)
1 msk kokosmjöl
1,5 msk krossat linfrö
½ tsk vaniljpulver
½ tsk bakpulver
½ tsk havssalt
Hallon (frysta hade jag)
Pecannötter
Sätt ugnen på 170°.
Skölj bönorna ordentligt i kallt vatten.
Mixa dem tillsammans med ägg, äggvita, Sukrin & agave.
Blanda i äppelmos, kaffe och smält kokosolja.
Blanda de torra ingredienserna i en skål och vispa sen ihop med ägg/bönsmeten.
Lägg i muffinsformar, gärna i silicon. Jag fick 12 stycken.
Tryck i några hallon och 1-2 delade pecannötter/muffins.
Grädda i ca 14-15 minuter.
De ska ha "stannat" men ändå vara kladdiga. Låt svalna.
Goda som de är men även med ex hallon & kokosgrädde till.
Och de är nästan godare dagen efter.
Kommentarer
Postat av: Karro
Vilket tips, de ser ju hur goda ut som helst.
Kram fina
Postat av: Lana
Låter jättegott! Måste också testa baka med bönor! :)
Kram kram <3
//Lana
Svar:
mariasfavoriter.blogg.se
Postat av: Lina
Aldrig provat med bönor! Ser jättegott ut! :)
Postat av: Anna
Jag älskar att du är tillbaka och bloggar <3 Testa soppan vettja :P
Jag ska testa dessa muffins, tack för receptet! kramar
Svar:
mariasfavoriter.blogg.se
Postat av: Annie
Härligt att du är tillbaka Maria!
Postat av: Annie
Härligt att du är tillbaka Maria!
Trackback