Chiligratinerad fläskfilé med salami & mozzarellatopping
En kylskåprensning kan bli så himla bra. Nu inför resan ville jag tömma kyl & frys och fick till en väldigt god och smakrik fläskfilé som jag tycker passar som bjudmat. Snabbt och smidigt !
Så här gjorde jag:
5-600 gr fläskfilé (eller fläskytterfilé)
8-9 skivor salami
125 gr mozzarellaost
basilika gärna färsk men jag hade torkad
2 dl grädde
2 dl creme fraiche
1 dl chilisås
1-2 tsk sambal oelek (hur starkt man vill ha det)
1 msk shoyu eller soja
Sätt ugnen på 200°.
Skiva fläskfilén och bryn i smör/kokosolja. Salta och peppra lite. Lägg i botten på en ugnsform.
Hacka salami och mozzarella och lägg på fläskfilén. Pudra över lite basilika.
Blanda grädde, creme fraiche med chilisås, sambal & soja i en bunke.
Häll såsen överst och gratinera i ugn ca 15 min.
Jag serverade sötpotatispommes & stekta champinjoner till. Äter också surkål varje dag (inbillar mig att det håller mig frisk) som jag hade till.
.
Kommentarer
Postat av: ɑ n n i k ɑ
Gott!
Trackback