Krispig glutenfri pizza
Gjorde en pizza som blev så god och knaprig i kanterna. Hittade recept hos Hanna som jag nästan kopierade helt. Jag blev sugen på banan/curry som jag hade på min pizza.
Så här gjorde jag:
1 pizza (räcker till 2 "lagom"-portioner)
Pizzabotten:
½ dl sesamfrö
0,5 dl bovetemjöl
0,25 dl mandelmjöl
0,25 dl kokosmjöl
½ msk fiberhusk
½ tsk bakpulver
½ dl valfri mjölk ( jag hade mandelmjölk)
1 ägg
lite salt & oregano
Ex på topping:
tacosås eller tomatsås
kalkon
paprika
tomater
rödlök
champinjoner
banan
curry
oregano
ost (jag hade chiliost)
Sätt ugnen på 225 ° gärna om det finns "pizzafunktion".
Blanda de torra ingredienser i en bunke.
Vispa därefter ner mjölk och ägg till en smet. Låt degen stå i ca 5 minuter.
Bred sen ut smeten på bakplåtspapper på en plåt (den är ganska lös) med t ex en slickepott.
Grädda botten i mitten av ugnen i 10 min.
Ta ut och bred på tacosås eller tomatsås, sen valfritt "pålägg".
Grädda pizzan sen ytterligare ca 10 min
.
Kommentarer
Postat av: karro
Så otroligt gott med hemmagjord pizza, spännande recept på botten.
Kram
Trackback