Shepherds pie med pumpa/blomkålsmos
Sätt ugnen på 200°.
Börja sen med att skala pumpan, ta bort ev kärnor och skär i mindre bitar. Låt den koka tillsamman med blomkålen (också i mindre bitar) tills den blir mjuk. Häll av vattnet och vispa till fluffigt mos med smör och salt, smaka av om det behövs mer kryddning och vispa sist ner ägget.
Stek baconet med morot, lök (ev vitlök) & champinoner en stund. Tillsätt sen färsen och låt det brynas till det är genomstekt.
Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, vin & buljong. Rör om och låt det sjuda några minuter tills den mesta vätskan har kokt in.
Smaka av med salt & peppar.
Lägg köttfärsröran i botten på en ugnssäker form
Bred över moset, dra gärna en gaffel över så det blir räfflor.
Toppa med den rivna osten.
Gratinera i ugnen ca 15-20 minuter.
Servera gärna med sallad.
Här nedan följer en bildserie ... ;)
Åh, den vanliga varianten med mos uppe på är en av mina favoriter. Dock så hatar mannen det så det var evigheter sedan vi åt det sist...
Kram