Snabb och god fiskgratäng med lax & torsk
Vi gjorde en fiskgratäng med både lax och torsk häromdagen som räcker till många. Här blev det några lunchlådor till både mig och maken. Gillar verkligen blanda i färskost i såser, blir som en redning som är krämig och god. Går ju använda de som redan är smaksatta om man vill.
Snabb och god fiskgratäng
6-8 personer
400 gr laxfilé
400 gr torskfile
200 gr färskost
3-4 dl grädde
2 msk hummerfond
2 msk hackad dill
salt och peppar
körsbärstomater
Sätt ugnen på 225°.
Skär fisken i tärningar och lägg i en ugnsform.
Vispa ihop grädde & färskost med hummerfond i en kastrull och låt det sjuda upp. Tillsätt dill och smaka av med salt & peppar.
Häll såsen över fisken. Halvera körsbärstomater och lägg överst.
Gratinera i ugnen i cirka 20 minuter eller tills fisken är klart och gratängen fått en fin färg.
Serveras med valfritt tillbehör. Jag hade snabbwokad broccoli, zucchini & sparris.
.
Kommentarer
Postat av: ɑ n n i k ɑ
Gott!
Trackback