Snabb och god fiskgratäng med lax & torsk

 
 
 
 
 
Vi gjorde en fiskgratäng med både lax och torsk häromdagen som räcker till många. Här blev det några lunchlådor till både mig och maken. Gillar verkligen blanda i färskost i såser, blir som en redning som är krämig och god. Går ju använda de som redan är smaksatta om man vill.
 

Snabb och god fiskgratäng

6-8 personer  

 

400 gr laxfilé

400 gr torskfile

200 gr färskost

3-4 dl grädde

2 msk hummerfond

2 msk hackad dill

salt och peppar

körsbärstomater

 

 

 

Sätt ugnen på 225°.

 

Skär fisken i tärningar och lägg i en ugnsform.

 

Vispa ihop grädde & färskost med hummerfond i en kastrull och låt det sjuda upp. Tillsätt dill och smaka av med  salt & peppar.

 

Häll såsen över fisken.  Halvera körsbärstomater och lägg överst.

 

Gratinera i ugnen i cirka 20 minuter eller tills fisken är klart och gratängen fått en fin färg.

 

Serveras med valfritt tillbehör. Jag hade snabbwokad broccoli, zucchini & sparris. 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
.
 
 

 

 

 


Kommentarer
Postat av: ɑ n n i k ɑ

Gott!

2015-03-25 @ 20:38:18
URL: http://blogofphoto.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0