Fisk taco med lax
Laxtacos
4 port
500 g laxfilé
1 pressad lime
1 tsk spiskummin
½ tsk koriander
½ tsk paprikapulver
salt
peppar
Tillbehör:
morötter
rödlök
gurka
tomater
paprika
Yoghurtsås:
2 dl matyoghurt
1 vitlöksklyfta
1 msk tomatpuré
1 tsk honung
1 tsk malen koriander
1 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
2 krm sambal oelek
salt och peppar
Mangosalsa:
1 färsk mango
2 avokado
1/2 lime saft & rivet skal
färsk koriander
½-1 röd chili
flingsalt
Lax: Skär laxen i tärningar. Lägg i en bunke med limesaft & kryddorna. Låt stå ca en timme.
Sås: Blanda ihop alla ingredienserna till såsen. Låt stå i kylen till servering.
Salsa: Skala mangon och dela i bitar. Gröp ur avokadon och skär i lika stora bitar. Blanda med chili, pressad lime och hackad koriander. Smaka av med salt.
Riv morötterna. Hacka rödlöken fint. Skär gurka, tomater, paprika i tärningar.
Häll över laxen i en inoljad ugnssäker form och stek laxen i ugnen på 225° i 10-15 minuter.
Servera laxen i hårda skal, tortillabröd eller till grönsakerna, salsa & sås som en sallad.
.