Citronkyckling i ugn med rostad blomkål

 
 
 
 
 
En fräsch, syrlig kycklingrätt som vi brukar göra. Går att göra i en hög panna eller stekgryta men jag gör den oftast i ugnsform. Vill man ha lite mindre syra räcker det med citronjuice från en citron, dock tar jag alltid zest från två stycken. Men det är ju en smaksak. 
 

KYCKLINGFORM I UGN MED CITRON/OREGANOSÅS

6-8 PORT

 

1 kg kycklingfilé

ev champinjoner

2 dl grädde

3 dl creme fraiche

2 msk kycklingfond/lantbuljong

3 hackade vitlöksklyftor

1-2 eko citroner (finrivet skal & juice)

2 tsk sambal oelek

1 msk honung

2 msk soya

1 msk oregano

Salt, peppar

Oliver

 

 

Sätt ugnen på 200°.

 

Strimla kycklingen och bryn i lite olja. Salta & peppra lite. Lägg i en ugnsform. Dela champinjonerna och bryn lite snabbt, lägg dem på kycklingen.

 

Koka upp grädde, creme fraiche &  fond i en kastrull.

Tillsätt den hackade vitlöken, det rivna citronskalet & juicen tillsammans med sambal, honung, soya och oregano.

 

Koka ihop några minuter och smaka av med ev lite salt & peppar.

 

Häll såsen över kycklingen, toppa med oliver och gratinera i ugn ca 20 minuter.

 

Servera med grönsaker ex ugnsrostad blomkål & sallad.

 

 

 
 
 
 
Blomkål skivar jag, lite olivolja över och bakar i ugn 200° i ca 20 minuter.
 
 
 
 
 
 
 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0