Citronkyckling i ugn med rostad blomkål
KYCKLINGFORM I UGN MED CITRON/OREGANOSÅS
6-8 PORT
1 kg kycklingfilé
ev champinjoner
2 dl grädde
3 dl creme fraiche
2 msk kycklingfond/lantbuljong
3 hackade vitlöksklyftor
1-2 eko citroner (finrivet skal & juice)
2 tsk sambal oelek
1 msk honung
2 msk soya
1 msk oregano
Salt, peppar
Oliver
Sätt ugnen på 200°.
Strimla kycklingen och bryn i lite olja. Salta & peppra lite. Lägg i en ugnsform. Dela champinjonerna och bryn lite snabbt, lägg dem på kycklingen.
Koka upp grädde, creme fraiche & fond i en kastrull.
Tillsätt den hackade vitlöken, det rivna citronskalet & juicen tillsammans med sambal, honung, soya och oregano.
Koka ihop några minuter och smaka av med ev lite salt & peppar.
Häll såsen över kycklingen, toppa med oliver och gratinera i ugn ca 20 minuter.
Servera med grönsaker ex ugnsrostad blomkål & sallad.