Morots/rödbets/zucchini/halloumibiffar med sötsyrlig sås

MOROTS/ RÖDBETS/ZUCCHINIBIFFAR MED HALLOUMI
4 portioner
Jag hade:
200 g morötter
100 gr rödbetor
100 zucchini
1 halloumiost (à 200 g)
1 dl havregryn
2 ägg
1 tsk persillade
1 tsk chiliflakes
1 tsk gurkmeja
½ tsk salt
1 krm vitpeppar
Olja till pensling & att smörja plåt
Sås:
2 dl turkisk yoghurt/creme fraiche (eller 1 dl + 1 dl kvarg)
1-2 tsk honung eller sweet chilisås
1 msk riven ingefära
rivet skal & saft från ½ lime
salt, peppar
Sätt ugnen på 225°C.
Börja med att vispa upp ägg, havregryn & kryddor. Låt stå ca 20 minuter.
Skala under tiden morötter, rödbetor och riv sedan med zucchini och halloumi grovt på ett rivjärn. Pressa ur lite vätska. Lägg i bunke och blanda med havre/äggröran. Smaka av med salt & peppar.
Forma till biffar, jag gjorde 8 stycken, det går lätt med fuktade händer och lägg på en oljad bakpappersklädd plåt. Pensla med lite olja. Ställ in i mitten av ugnen 20-25 minuter, vänd efter ca 10 minuter och grädda tills de fått fin färg.
Blanda ingredienserna till såsen och smaka av med salt & peppar.
Jag serverade biffarna med klyftpotatis, kålrotsstrips & lite ugnsbakad vitkål som jag hade i ugnen samtidigt som biffarna.



.