Fiskpinnar med remouladsås



Testade göra fiskpinnar på LCHF-vis.
Fick inspiration hos Ryska Dockor

LCHF-fiskpinnar

400 g fryst torskblock
(eller färsk fisk)
 1 dl kokosnötsmjöl
2 ägg
2 dl kokosflingor
1½ tsk salt
nymald svartpeppar
kokosolja till stekning

Gör så här:

Tina fisken och separera sedan filéerna.

Sätt ugnen på 175°.

Tina fisken och torka filerna med hushållspapper.
Dela dem i avlånga bitar.

Tag tre skålar där du i: 

nr. 1: vispar upp äggen lite lätt

nr. 2:  blandar kokosnötsmjölet med salt och peppar.

nr. 3: lägger i kokosflingorna

Börja med att vända filébitarna i kokosmjölet,
sedan i ägget och avsluta med att vända dem i kokosflingorna.

Stek i kokosolja tills de fått färg och
stek sedan klart i ugnen i ca 10 minuter.

Servera gärna med blomkålsmos och remouladsås.







Trackback
RSS 2.0