Vårig kycklinggryta med blomkåls & broccoliris
Lagade en kycklinggryta som vi tyckte smakade lite vår ..
Så här gjorde jag:
4 kycklingfiléer
2 dl krossade tomater
2 dl vitt vin
½ purjolök
½ squash
½ röd paprika
½ orange paprika
2 msk fryst provensalska örter
1 msk lantbuljong
2 dl grädde
1 msk Shoyu (soja)
salt, peppar
(Blev mycket ½-or .. men allt är en smaksak och jag "tager vad jag haver" ;)
Skär kycklingen i bitar och stek i smör eller olja.
Strimla grönsakerna och lägg i grytan när kycklingen fått lite färg.
Häll på vinet och låt koka in några minuter innan
du häller i tomaterna, kryddorna, buljong och grädden.
Smaka av med salt och peppar.
Låt puttra på svag värme i 10 minuter.
Jag gjorde blomkålris och rev även ner en broccoli i.
Mums! :)
Det är så gott med blomkålsris! :)
Glad Påsk!
Kram
//Lana