Paprikasoppa
Här är en soppa som passar i rusket som är ute nu.
Paprikasoppa:
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
3 msk olivolja
1 tsk chiliflingor
4 röda paprikor
2 msk lantbuljong / fond / tärningar
2 dl krossade tomater
4 dl vatten
1 tsk timjan
3 msk balsamvinäger
salt
peppar
Hacka löken & vitlöken fint.
Häll olivoljan i en stor kastrull och fräs löken
tillsammans med chiliflinorna utan att det tar färg.
Hacka paprikorna och häll i kastrullen.
Tillsätt buljongen.
När det har stekts en stund på medelvärme och blivit lagom mjukt
häller du på krossade tomaterna, vattnet & timjan.
Låt alllt koka på låg värme under lock i ca 10 min.
Efter det mixas allt med stavmixer till önskad
konsistens tillsammans med balsamvinäger.
Smaka av med salt & peppar.
Servera soppan riktigt varm och toppa med creme fraiche
(eller aioli) lite kryddgrönt och hackad rödlök.