Äppelpaj x 2
Bakade äppelpaj som efterrätt i fredags.
Hade köpt kokossocker som jag sötade lite med.
Kokossocker är ett naturligt, oraffinerat och nyttigare socker.
Har ett Gi på 35 och framställs utan kemikalier och tillsatser.
Ett mycket bra substitut till vanligt socker.
Jag har ju tidigare använt mig av Sukrin & Stevia men tycker det ofta ger en bitter smak.
Blir lätt för sött också så Kokossocker passar mig ypperligt om jag "måste" söta.
Kokosen som jag hade i rostade jag först lite lätt i en torr stekpanna.
Jag gillar även mycket kanelsmak och väljer den större mängden.
Äppelpaj
2 tunt skivade äpplen
½-1 msk kanel
4 msk kokosolja
2 dl mandelmjöl
1 dl finhackade hasselnötter/valnötter
½ dl kokos (gärna rostad)
1 tsk vaniljpulver
ev 1-2 msk kokossocker
Sätt ugnen på 175°.
Smält kokosoljan och blanda i övriga ingredienser till en smulig deg.
Lägg de skivade äpplena lite omlott i en pajform strö gärna
på lite extra kanel och smula över degen.
Grädda i ugn ca 20 min.
Till barnen som vill ha den "gamla vanliga" gjorde jag den knäckiga varianten (recept här)
som är en favorit men hade denna gången bara äpplen i (gjorde dubbel sats smet).
Kommentarer
Postat av: Karro
Tror aldrig jag tröttnar på äppelpaj, så gott.
Vi ska till Phuket
Postat av: Lana
Den första pajen sparar jag på en gång, recept alltså! Låter sååå gott! :)
Ha en toppen tisdag!
Kram kram
//Lana
Postat av: Pia
Låter supergott :-)
Postat av: Sanna
Yummie, båda ser grymt härliga ut!
Postat av: Anna
Ser smarrigt ut. Intressant med kokossocker, vart köpte du de?
Svar:
mariasfavoriter.blogg.se
Postat av: Sonja
Mums vad gott med äpplepaj! :)
Ha en riktigt härlig onsdag!
/ Sonja
Trackback