Lammköfte med inbakad getost/rödbeta
Nu är det gott om lammkött i butikerna!
Är ju så gott tycker jag .. och finns ofta även närproducerad att köpa.
Här gjorde jag stora lammköttbullar som jag fyllde med Labneh (getost)
och rödbetor (från bonden) som jag kokt, skalat och skivat innan.
Oljan i stekpannan var alldeles rosa efter .. lite gulligt!
Så här gjorde jag:
600 gr lammfärs
1 ägg
1 vitlöksklyfta
2 tsk rosmarin
1 tsk havssalt
5 Labnehkulor (eller fetaost)
3 kokta rödbetor
Vispa upp ägget med hackad/pressad vitlök, rosmarin och saltet.
Blanda i färsen och rör om ordentligt.
Dela i 10 bitar och rulla bollar, platta till och lägg ½ labnehkula,
en skiva rödbeta i mitten innan du rullar ihop bollen.
Försök se till så fyllningen är täckt runtom med färs.
Stek i kokosolja/olivolja/smör tills de är klara.
Jag serverade med en rotsaks/grönsakspytt bestående av:
sötpotatis, palsternacka, rotselleri, kålrot, aubergine, zucchini & champinjoner.
Skuren i små tärningar och stekt i olja en stund, sen i ugnen ca 10 min.
Som sås hade jag min majonäs toppad med chiliflakes.
Kommentarer
Postat av: Lana
Mmm... så smaskigt! :)
Spännande med rödbetor som fyllning! :)
Ha en fin kväll!
Kram kram
//Lana
Postat av: Karro
Mums!
Postat av: Marie
Gott det ser ut!!
Postat av: felicia
gud du verkar så himla duktig i köket.. alltid så fina matinlägg :D
Trackback