Rostas med fräsch C-vitaminsallad
Vi var och handlade hos "bonden" för några dagar sen.
Köpte bl a några skivor Rostas, har vad jag vet inte ätit det som stekt köttbit innan.
Så här skriver Wikipedia om rostas:
"Rostas är en form av nötkött som består av den inre muskeldelen av rostbiffen.
Rostas är den näst möraste nötköttsdetaljen efter oxfilén.
På en hel rostbiff ingår även rostasfilén.
Rostasfilén är billigare än oxfilé och är nästan lika mör.
Rostas används ofta i matlagning och köttet är relativt mört.
Köttet tillagas oftast på samma sätt som oxfilé eller
vanlig rostbiff, eller så används det till fondue eller raclette"
Var först lite sugen på att göra fondue för det var SÅ länge sen,
men vi valde att steka köttet istället. Det blev väldigt mört och gott.
Som tillbehör gjorde jag pommes av sötpotatis och kålrot.
Sötpotatisen blir jättgod men kålroten tyckte jag blev lite bitter i smaken.
Jag hade även persiljesmör och aioli till.
Jag gjorde en sallad till med mycket C-vitaminrika ingredienser.
I salladen hade jag:
blandad sallad
avokado
kiwi
paprika
valnötter
granatäppelkärnor
Dressing:
3 msk olivolja
½ msk vinäger
1 tsk dijonsenap
1 tsk torkad persilja
salt, peppar
Blanda sallad, skivad frukt, grönsaker & nötter i en skål eller på ett fat.
Blanda ihop ingredienserna till dressing och ringla den över.
Kommentarer
Postat av: Erika - LCHF till vardag och fest
Vilka härliga färger!
Postat av: Löparflickan
Vad gott det såg ut, kul med kiwi i salladen, det har jag aldrig provat!
Postat av: Lana
Mums, vilken god och fräsch sallad! Spännande smakkombinationer! Ska testas! :)
I helgen ska jag göra dina pepparkaksbollar! :)
Kram kram
//Lana
Postat av: Pia
Vad fräcsht och gott det ser ut!
Postat av: Lisa
vilken fantastisk sallad!
Hämtar inspiration;)
Trackback