Foccacia / Paleo
4 dl mandelmjöl
½ dl kokosmjöl
1 dl skalat sesamfrö
½ dl fiberhusk
½ msk bakpulver
1½ tsk salt
6 ägg
3 dl vatten
½ dl olivolja
Toppas med:
olivolja
havssalt
rosmarin
persillade
oliver
ev. soltorkade tomater
Så här gör du
Sätt ugnen på 200 °.
Blanda samman de torra ingredienserna i en bunke,
jag mixade först sesamfröna men det behöver man nog inte.
Vispa samman äggen, vattnet och olivoljan i en annan bunke
och häll sedan det över över mjölblandningen.
Rör om till en deg och låt degen svälla 5 minuter.
Ringla olivolja på plåten eller ha ett bakplåtspapper i botten.
Jag hade en liten mindre ugnsform 20x30 cm.
Bred ut degen och platta sedan ut den till ett stort bröd
Gör små gropar i brödet och stick ner ev oliver, bitar av soltorkade tomater.
Ringla över lite olivolja och strö över salt & kryddor.
Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter tills brödet fått fin färg.
Låt svalna och njut!
Vi hade det till den goda tonfiskskoppan vi gjorde igår men är ju även ett perfekt utflyktsbröd.
Jag ska till Växjö (KB-kurs) i morgon så några sådana bitar får nog följa med ...
Jag hittade "Under vårt tak":s focaccia för ett tag sedan och har varit sugen att testa, tror jag hittade länken till deras sida härifrån.
Ser jättegott ut!
Åh, vill också ha! Ser luftigt och fint ut!
Hej Maria!
Focaccia är ju så gott :)
Tack för ett fint inlägg och för att du länkar till oss.
Jenny & Magnus