Paleopizza med raw-ost

 
 
 
I lördags hade jag lite fantasibrist så det fick bli en pizza men den är ack så god i mitt tycke.
 
Testade ju göra en Raw food ost som jag smaksatte med basilika.
Var gudomlig i smaken, kunde nog stoppat i mig hela "korven"...
 
Tomatsåsen blev också "raw" och väldigt god .. soltorkade tomater är ju en härlig krydda!
 
 
Jag gjorde botten som jag gjort den sista tiden.
Denna botten blir inte så "äggig" utan mer brödig och fast.
 
(Till 1 plåt,  2-3 port)
 
Pizzadegen:
2 msk smält kokosolja
½ dl vatten
1 ägg
2 dl mandelmjöl
2 msk kokosmjöl
1 tsk fiberhusk
1/2 tsk salt
½ tsk oregano
 
Tomatsås:
2 stora tomater
3-4 soltorkade tomater
1 msk olivolja
basilika
salt, svartpeppar
 
Raw ost:
3 dl blötlagda cashewnötter (ca 2-3 timmar)
1 msk olivolja
1 tsk citron
½ kruka basilika
salt, svartpeppar
 
Majobea:
Majonäs kryddad med mycket dragon
 
 
Pizzabotten: Vispa upp kokosolja, vatten och ägg.
Blanda i de torra ingredienserna till en smet.
 
Bred ut på en bakplåtspapper klädd plåt och kavla ut,
lättast med ett bakplåtspapper överst (gärna i silicon).
Och låt pappret ligga kvar när du förgräddar botten.
(Eller använd fuktiga händer och tryck ut smeten.)
 
Förgrädda i ca 5 min och tag ut.
 
Tomatsås:  Mixa tomaterna & kryddorna i en matberedare.
Smaka av med basilika, salt och peppar.
 
Bred ut tomatsåsen och lägg på vad som önskas.
Jag hade skinka, champinjoner, paprika, tomater.
 
Grädda i 8-10 minuter.
 
Rawfood ost: Mixa i en matberedare tills det blir en fast deg.
Det tar några minuter, smaka gärna av med salt, peppar innan det blir för hårt.
 
Tag ut och toppa med raw ost. Min var lite ljummen så det var svårt att riva den.
 
Ringla gärna över lite majobea och ruccola på toppen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Sofia - ett bättre du

Vilka spännande smaker och kombinationer. Intressant med "osten", den är jag lite sugen på att prova :). Det är kul det där med raw food!

2013-02-21 @ 17:26:34
URL: http://ettbattredu.se/blogg
Postat av: Bodycomf

Du, jag tänkte bara fråga om du har lust att flytta hit och bli min personliga kock?! Du är ju bara för duktig!! :-)

2013-02-21 @ 17:58:20
URL: http://bodycomf.se
Postat av: Rebecca

så gott!

2013-02-21 @ 18:36:15
URL: http://rebeckhaam.blogg.se
Postat av: Sanna

Jag har slutat med gluten nu under en period och gillar verkligen att det kommer så mycket sådana här recept. Kul att det går att göra pizza!

Svar: Det finns mycket att göra utan gluten, kul att experimentera lite. Sen vänjer man sig med att vara utan det. Just pizza är snabbt & lätt, blir det ofta här. Det svåra är att vänja sig (som jag gör) att vara utan mejerierna (osten). Men det går det med!! :)
mariasfavoriter.blogg.se

2013-02-21 @ 22:54:40
URL: http://engnuttasocker.blogg.se
Postat av: Catharina

Pizzabotten är avskriven! Detta ska provas :) Jag har än inte smakat något annat än disktras-pizzabottnar, hehe ;) Din lät mer "brödig", ser framemot att prova!

Kram C

Svar: Ja det blir lätt lite "äggigt", tror jag vant mig lite men med kokosmjölet blir det lite torrare konsistens. Jag gillar denna! :)
mariasfavoriter.blogg.se

2013-02-21 @ 23:00:07
URL: http://lycka33.blogspot.com
Postat av: Erika - LCHF till vardag och fest

Smarrigt! Rawfoodosten måste jag testa. Såg ett annat recept med paranötter i. Tror jag testar det då det är färre kolhydrater i det. Älskar i och för sig cashewnötter och kommer antagligen att testa det också. :-)

2013-02-22 @ 16:20:17
URL: http://vardagfest.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0