Rödvinsås
Rödvinsås är yngsta dotterns såsfavorit.
Brukar göra det själv och testat många olika varianter.
Här är en sås som blev väldigt mustig, god och var lätt att göra.
Blev inspirerad av Erika som jag fått många fina tips från.
Så här gjorde jag:
(ca 3-4 port)
Rödvinsås
75 g smör
1 finhackad gul lök
2-3 msk koncentrerad oxfond
3 dl rött vin
1,5 dl vispgrädde
Stek löken i smöret tills den är fått färg. Tillsätt fonden och rör om.
Häll i vinet och låt puttra ett par minuter.
Slå på grädden och låt skjuda tills såsen reducerats till hälften.
Sila av löken och såsen och den är klar!
Här tillsammans med lammstek & ugnstekta rotfrukter.
Kommentarer
Postat av: dorro
Ojojoj, vad gott det ser ut. Synd att jag inte äter kött.
Postat av: Anna
Ser jättegott ut, mums!
Postat av: Lana
Mmm...så gott! Sonens favvo-sås hos oss! :)
Ha en fin söndag!
Kram kram
//Lana
Postat av: Mårtenssons kök
Kan inte ens jämföras med pås-såsen, hemmagjord är flera gånger godare!
Svar:
mariasfavoriter.blogg.se
Postat av: felicia
mm men gud så goott!
Trackback