Murkelsås
1 msk smör
½ finhackad gul lök
1 burk fövällda murklor
4 dl vispgrädde
½ msk lantfond (eller ½ buljongtärning)
1 msk mortlad grönpeppar
1 msk shoyu (soya)
salt & vitpeppar
Skölj murklorna noga och hacka dem fint.
Fräs den hackade löken i smöret och tillsätt murklorna. Låt fräsa några minuter.
Häll på grädden och tillsätt lantfonden och grönpeppar.
Låt såsen koka sakta och rör om då och då 15-20 minuter tills den tjocknat.
Smaka av med salt & peppar.
Jag tillsatte även någon droppe sojakulör för lite färg.
Mums.
Nu har jag "Veckans blogg" i bloggen. Kika in för att se hur du är med och tävlar om 1 inlägg med din header, länk och kort beskrivning av din blogg, samt 3 länkningar till i olika inlägg!
http://bipolarsynvinkel.blogg.se/2013/january/veckans-blogg.html#comment
Hihi trodde det stod muskelsås först ;) Ser riktigt smarrigt ut!
Den är så god! Mums!