Murkelsås

 
Här är ett recept på murkelsås jag gjorde till nyår.
Kunde först inte bestämma mig om jag skulle göra
grönpepparsås eller murkelsås så jag gjorde en blandning.
Blev väldigt gott och att något så enkelt kan göra så mycket ..
 
Jag utgick från Åses recept men ändrade och lade till lite som sagt.
 
 
Murkelsås med grönpeppar
(4 port)

1 msk smör

½ finhackad gul lök

1 burk fövällda murklor

4 dl vispgrädde

½ msk lantfond (eller ½ buljongtärning)

1 msk mortlad grönpeppar

1 msk shoyu (soya)

salt & vitpeppar

 

Skölj murklorna noga och hacka dem fint.

Fräs den hackade löken i smöret och tillsätt murklorna. Låt fräsa några minuter.

 

Häll på grädden och tillsätt lantfonden och grönpeppar.

Låt såsen koka sakta och rör om då och då 15-20 minuter tills den tjocknat.

Smaka av med salt & peppar.

Jag tillsatte även någon droppe sojakulör för lite färg.

 

Här serverad med rotsakspytt, oxfilé, fläskfilé, egengjord bearnaisesås och grönsaker.

 

 

 


Kommentarer
Postat av: Karro

Mums.

2013-01-05 @ 14:20:39
URL: http://livskraft1.blogspot.se
Postat av: Min kamp som Bipolär tonåring och nykter alkoholist.


Nu har jag "Veckans blogg" i bloggen. Kika in för att se hur du är med och tävlar om 1 inlägg med din header, länk och kort beskrivning av din blogg, samt 3 länkningar till i olika inlägg!

http://bipolarsynvinkel.blogg.se/2013/january/veckans-blogg.html#comment

2013-01-05 @ 16:07:14
URL: http://bipolarsynvinkel.blogg.se
Postat av: EmelieMaria - träning&annat

Hihi trodde det stod muskelsås först ;) Ser riktigt smarrigt ut!

2013-01-05 @ 19:22:19
URL: http://emeliemarias.wordpress.com
Postat av: Erika - LCHF till vardag och fest

Den är så god! Mums!

2013-01-06 @ 15:28:13
URL: http://vardagfest.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0