Tapenadetoppad fläskfilé med avokadosås
Igår var jag så hungrig efter vasan, gick knappt bli mätt trots att jag åt massor.
Förmodligen förbrände man en hel del på nästan fyra timmar.
Mitt livs längsta träningspass - och tuff träning om du frågar mig.
I alla fall skulle vi ätit fläskfilé i lördags men blev ju bortbjudna och fick där
en underbar fisksoppa med massor av musslor i så det gjorde absolut ingenting!!
Fläskfilén åt vi igår istället ..
Toppade med tapenade som jag gjorde av
gröna urkärnade oliver, soltorkade tomater och valnötter.
Grovhackade allt och blandade ihop .. - gott !!
Fläskfilen stektes i skivor lite lätt och toppades sen med tapenaden
och fick gå färdigt i ugnen ca 10 min på 200°.
Mixade ihop en härlig avokadosås till:
1 avokado
1 hackad vitlöksklyfta
1 dl valnötter
ca 25 gr färsk spenat (1-2 nävar)
½ dl majonäs
½ dl vatten
1-2 krm salt
5-peppar
Kör allt i handmixerbägare till en slät sås.
Smaka av med ev mer salt / peppar & spä ev ut med mer vatten.
Sen har jag snöat in på rotfruktsstrips så det fick det bli idag med.
Snabbt, lätt & så gott! Varför ändra på ett vinnande koncept !? ;)
Använder sötpotatis, palsternacka, morötter & kålrot.
Kommentarer
Postat av: Lana
Den här avokadosåsen låter otroligt gott! Sparar receptet på en gång! :)
Ha en toppen dag!
Kram kram
//Lana
Postat av: Yvonne Falkhufvud
Hej!
Tack för all goda recept du delar med dig.Har precs börjat med Paleo och kan inte så mycket ännu
Mvh Yvonne
Svar:
mariasfavoriter.blogg.se
Postat av: Fröken Nilsson
Detta ser ut som något helt i min smak!
Postat av: Yvonne Falkhufvud
Hej!
Kan bara instämma.Det jag tycker är svårast är att jag är osäker hur mkt fett jag ska äta vill inte gå upp vikt!!
Men vilka goda recept du levererar.Tack,Tack
Mvh Yvonne
Svar:
mariasfavoriter.blogg.se
Trackback