Superenkel bearnaisesås
Läste hos Catharina om en beasås hon gjort och den lät så smidig.
Hon i sin tur hade hittat recept hos Monkan.
Nu har jag testat den och den kommer jag göra fler gånger..
Inte en chans att den skär sig, och gick väldigt snabbt att göra.
Lite mer majonässmak än orginalsåsen men det gör mig ingenting.
Jag hade min egna majonäs som jag blandade med.
I receptet är det schalottenlök men jag hade bara rödlök hemma
och använde mig av den, och det blev lika bra med det.
Så här gjorde jag:
(ca 2 port)
1 msk schalottenlök (el rödlök/gul lök)
2 msk vinäger
1 msk vatten
några grovmalda vitpepparkorn
1 tsk torkad dragon (har du färsk så lite mer)
½ tsk torkad persilja
Lägg alla ingredienser ovan i en kastrull och låt all vätska koka in i löken.
50 g rumstemperarat smör
1 dl majonäs
salt och dragon att smaka av med
Rör ihop det rumstempererade smöret med majonäs och inkokta löken.
Smaka av med salt och ev lite mer dragon.
Vi hade grillad biff, rotsaksstrips & sallad till.
Kommentarer
Postat av: Erika - LCHF till vardag och fest
Nu har jag sett detta på så många ställen så nu måste jag ju prova själv också. :-)
Svar:
mariasfavoriter.blogg.se
Postat av: Catharina
Visst är den smarrig! Tack för länkningen snälla du :)
Ha en fin kväll!
Kram C <3<3<3
Svar:
mariasfavoriter.blogg.se
Postat av: Mårtenssons kök
Vilket bra recept, beasås är ju så gott!
Trackback