Varm tomatsås
Tomatsås gör jag lite då och då. Gott att stoppa i köttbullar eller kyckling.
Även tonfisk i blir en väldigt god pastasås.
Jag gillar att ha basilika i, godast är den färska eller fryst som ju finns nu.
Den torkade blir lite annan smak på.
Här om dagen hade vi grillade hamburgare till.
Och en aubergine/zucchinipytt med en grekisk getostsallad.
Så här gör jag enkelt en tomatsås.
500 gr finkrossade (helst eko) tomater
1 finhackad gul lök
2 hackade vitlöksklyftor
1 msk balsamvinäger
1 msk tomatpuré
rivet skal från ½ citron
ca 1 tsk salt
peppar
hackad färsk basilika (går med torkad med)
Bryn först löken lätt i olja.
Tillsätt de övriga ingredienserna och låt sjuda några minuter.
Smaka av med salt, peppar och så mycket basilika man önskar.
Kommentarer
Postat av: Rund är också en form!
Enkelt och gott! :-)
Trackback