Enkel och god fiskgratäng med smak av parmesan
Vi här hemma älskar fisk och vi älskar parmesanost.
Och mat i form är så smidigt, både att laga och vid bjudning.
Detta går att göra med vilken ost som helst egentligen.
Här är en fiskgratäng jag gör lite då och då.
Väldigt gott med blomkålsmos till eller för lite mer färg och
lite annan smak broccolimos (gott även att blanda båda).
Så här gör jag till ca 4 portioner.
6-800 gr vitfisk ex torsk eller hoki
salt, peppar
skivade tomater
ev. skivade champinjoner
Sås
3 dl grädde
2 msk fiskfond eller lantfond
1 msk basilika eller oregano
ca 2 dl fint riven parmesanost
Sätt ugnen på 200°.
Lägg fisken i en ugnsform, lite salt & peppar på och
toppa med skivade tomater och ev champinjoner.
Vispa ihop ingredienserna till såsen och häll över.
Grädda i ugn ca 25-30 min tills fisken är genomstekt.
Kommentarer
Postat av: Karro
Fisk i kombination med parmesan låter alldeles underbart gott.
Kram
Trackback