Hoummus med rostade sesamfrö & jordnötssmör
Jag tycker det är så väldigt gott med de goda röror från bl a det
libanesiska köket som t ex hoummus och det fick vi även i Turkiet.
Brukar göra med Tahini i (sesampasta) men testade denna gång att ha jordnötssmör i
istället och det blev väldigt gott. Jordnötsmör (eller annat nötsmör) har jag alltid hemma.
Har även gjort en Raw-variant här ..
Jag började med att rosta sesamfröna, gillar när det blir lite nötigare smak och det blir också så krispigt gott.
Så här gjorde jag:
1 dl sesamfrö
1 tetra kikärtor
1 hackad vitlöksklyfta
1 msk juice från citron
½ tsk spiskummin
½ dl olivolja
½ tsk sambal oelek
1 msk jordnötssmör (osötad)
lite havssalt
ev lite vatten
Rosta sesamfröna i en torr, het stekpanna tills de fått lite färg.
Mixa sen till allt en jämn smet. Tillsätt ev. lite vatten om den känns för tjock.
Perfekt tillbehör på buffébord / mezebord.
Gott som dipp till grönsaker eller på fröknäckebröd !
Kommentarer
Trackback