Hoummus med rostade sesamfrö & jordnötssmör

 
 
 
 
Jag tycker det är så väldigt gott med de goda röror från bl a det
libanesiska köket som t ex hoummus och det fick vi även i Turkiet.
 
Brukar göra med Tahini i (sesampasta) men testade denna gång att ha jordnötssmör i
istället och det blev väldigt gott. Jordnötsmör (eller annat nötsmör) har jag alltid hemma.
Har även gjort en Raw-variant här ..
 
Jag började med att rosta sesamfröna, gillar när det blir lite nötigare smak och det blir också så krispigt gott.
 
 
Så här gjorde jag:
 
1 dl sesamfrö
1 tetra kikärtor
1 hackad vitlöksklyfta
1 msk juice från citron
½ tsk spiskummin
½ dl olivolja
½ tsk sambal oelek
1 msk jordnötssmör (osötad)
lite havssalt
ev lite vatten
 
 
Rosta sesamfröna i en torr, het stekpanna tills de fått lite färg.

Mixa sen till allt en jämn smet. Tillsätt ev. lite vatten om den känns för tjock.
 
Perfekt tillbehör på buffébord / mezebord.
 
Gott som dipp till grönsaker eller på fröknäckebröd !
 
 
 
 
 
 
  
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0