Glutenfri smulpaj med smak av rabarber, jordgubb & mango
Favoritreceptet på smulpaj här hemma är detta, (se länk).
Gjorde nu en variant utan gluten och vanligt socker.
Blev inte riktigt lika knaprig men väldigt god ändå.
Våra rabarber är stora och fina nu och de är ju godast i början på säsongen.
Blandade i jordgubbar från i somras jag har i frysen och även lite mango.
Smulpaj
100 gr smör
2 msk sukrin gold
2 msk agave/honung
½ tsk vaniljpulver
2 msk sesamfrö
½ dl riven kokos
1 dl mandelmjöl (eller finhackade nötter)
2 dl havregryn (ren)
rabarber, jordgubbar, mango
Sätt ugnen på 175°.
Skär rabarber i tunna skivor, klyfta jordgubbar och bottna
en pajform med detta tillsammans med mango i tärningar.
Smält smöret, lägg i sötning och resten av ingredienserna.
Blanda ordentligt och smula över bären.
Gratinera i ugn ca 20 minuter.
Jag serverade Yollibox (frozen yoghurt) med jordgubbssmak denna gång.
Annars är det väldigt gott med vispad kokosgrädde till.
(Något lite mörk blev den då jag glömde bort tiden lite ;)
Kommentarer
Postat av: Marja - Baka Sockerfritt
Åh, så gott det låter! Smulpaj är ju dessutom väldigt enkelt och smidigt att svänga ihop. Gjorde själv en rabarbersmulpaj i helgen :)
Trackback