Tacogratäng med kycklingfärs & sötpotatischips
Tacokycklinggratäng (8 port)
1-2 sötpotatis (beroende på om man gör chips)
1 kg kycklingfärs
Tacokrydda
2 tsk chilipulver
2 tsk paprikapulver
2 tsk salt
1 tsk vitlökssalt
1 tsk lökpulver
1 tsk spiskummin
2 krm cayennepeppar
½-1 dl vatten
Topping:
halverade körsbärstomater
3 dl riven ost
2 dl crème fraiche + 2 dl turkiskyoghurt (eller 4 dl creme fraiche)
200 gr färskost
2 ägg
1 vitlöksklyfta
2 msk majonäs
Salt & peppar
Sätt ugnen på 200°.
Skiva sötpotatis tunt och lägg omlott i en oljad stor pajform (eller två mindre) även lite upp på sidokanterna. Förgrädda ca 10 minuter. (Gjorde även chipsen här av resterande potatis).
Bryn kycklingfärsen i olja tills det nästan är genomstekt, blanda ner kryddor, vatten och låt koka in ett par minuter. Lägg färsen över sötpotatisen.
Lägg de halverade tomaterna över färsen och blanda ihop creme fraiche, färskost, turkisk yoghurt, ägg, riven ost, vitlök, majonäs och lite salt/peppar som läggs över på toppen.
Gratinera i ugn ca 20-25 minuter.
Jag serverade med guacamole, rårivna morötter och sallad.
Åh vad gott det låter och ser ut! :)