Kräftsoppa med torsk
Blev fisksoppa (nästan mer som gryta) med kräftstjärtar & sparris.
Goda smaker ihop och lätt att göra med kräftost ..
Man behöver:
400 gr torskfile
1 liter vatten
3 msk skaldjursfond (el. lantbuljong)
2 dl creme fraiche
400 gr kräftost
1 burk kräftstjärtar
½ finhackad purjolök
½ bunte färsk sparris
1 burk kräftstjärtar
½ finhackad purjolök
½ bunte färsk sparris
1-2 tsk sambal oelek
hackad dill
hackad dill
Koka upp vatten och fond/buljong.
Om du har gul sparris skala den noga och
skär sparrisen i mindre bitar och låt sjuda med i ca 10 min.
Tillsätt creme fraiche, purjolök och kräftost och låt koka upp.
Tärna fisken som får koka med de sista minutrarna.
Strö över dill och smaka av med sambal, salt & peppar.
Lägg sist i kräftstjärtarna som bara ska bli varma.
Gott med aioli till.
Kommentarer
Postat av: klara
Oj så gott det ser ut. Jag älskar kräftor och dill så något liknande måste jag testa :)
Postat av: Marie
Det ser ljuvligt ut!
Postat av: Sanna
Mmmmums! Jag äter så sällan fisk trots att jag älskar det. Härligt recept!
Trackback