Kräftsoppa med torsk

 
 
Blev fisksoppa (nästan mer som gryta) med kräftstjärtar & sparris.
Goda smaker ihop och lätt att göra med kräftost ..
 
 
 
Man behöver:
 
400 gr torskfile
1 liter vatten
3 msk skaldjursfond (el. lantbuljong)
2 dl creme fraiche
400 gr kräftost
1 burk kräftstjärtar
½  finhackad purjolök
½ bunte färsk sparris
1-2 tsk sambal oelek 
hackad dill
 
Koka upp vatten och fond/buljong.
Om du har gul sparris skala den noga och
skär sparrisen i mindre bitar och låt sjuda med i ca 10 min.
Tillsätt creme fraiche, purjolök och kräftost och låt koka upp.
 
Tärna fisken som får koka med de sista minutrarna.
Strö över dill och smaka av med sambal, salt & peppar.
Lägg sist i kräftstjärtarna som bara ska bli varma.
 
Gott med aioli till.
 
 
 

Kommentarer
Postat av: klara

Oj så gott det ser ut. Jag älskar kräftor och dill så något liknande måste jag testa :)

2012-06-29 @ 08:33:44
URL: http://www.klara.shapemeup.se
Postat av: Marie

Det ser ljuvligt ut!

2012-06-29 @ 10:10:40
URL: http://asitismarie.blogspot.se
Postat av: Sanna

Mmmmums! Jag äter så sällan fisk trots att jag älskar det. Härligt recept!

2012-06-29 @ 23:37:49
URL: http://engnuttasocker.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0