Broccoli & ädelsoppa med baconkrisp
Som ni vet är jag mycket förtjust i ädelost.
Gjorde här en broccolisoppa. Hittade ett recept hos Åse.
Broccolisoppa med ädelsost & baconkrisp
500 g broccoli
0,5 gul lök
1 msk smör
6 dl lantfond (el grönsaksbuljong)
1½ dl vitt torrt vin
1 dl crème fraiche
ca 150 g ädelost
salt och peppar
1 paket bacon
champinjoner
Finhacka löken och fräs den mjuk i smöret.
Häll på buljong, vin och låt det koka upp.
Tillsätt broccolin i små bitar och koka
den mjuk under lock i cirka 5-7 min.
Mixa soppan med stavmixer, hetta upp igen och
tillsätt crème fraiche och låt ädelosten smälta däri.
Vispa lite så allt blandas.
Strimla bacon & champinjoner smått och stek det knaprigt.
Servera soppan i djupa tallringar och strö topping över.
Gott till är smörgås (här LCHF-bröd) med ost.
mums, älskar soppa och ädelost
//Jenny
Mumsigt! Säger som alltid när jag ser soppor... varför gör jag det inte oftare.
Soppa som är så himla gott! Bacon lät som en härlig kontrast att ha som topping.