Pasta med tonfisksås
Denna rätt lagade jag ofta när jag var student.
Då var tonfisk billigt, är ju inte lika billigt nu om man ska ha bra tonfisk.
Tonfisk är kanske inte att föredra i miljösynpunkt antar jag.
Men gott är det och någon enstaka gång gör jag det ändå.
Pastan jag äter är ju egenlagad glutenfri/mejerifri.
Recept finns här eller här (med mejeri).
Till såsen så grundar med den tomatsås jag brukar göra:
500 gr finkrossade (helst eko) tomater
1 finhackad gul lök
2 hackade vitlöksklyftor
1 msk balsamvinäger
1 msk tomatpuré
rivet skal från ½ citron
ca 1 tsk salt
peppar
hackad färsk basilika (går med torkad med)
1-2 burkar tonfisk
oliver (eller kapris)
Bryn först löken lätt i olja.
Tillsätt de övriga ingredienserna och låt sjuda några minuter.
Smaka av med salt, peppar och så mycket basilika man önskar.
Lägg sist i tonfisk & oliver och låt det bara bli varmt.
Kommentarer
Postat av: Karro
Tonfisksås till pastan väcker verkligen student minnena till liv.
Kram
Svar:
mariasfavoriter.blogg.se
Postat av: Lana
Mmm...så gott! Det var längesen jag gjorde lchf-pasta! Ska göra en laddning när jag blir ledig! :)
Ha en toppen kväll!
Kram kram
//Lana
Postat av: Erika - LCHF till vardag och fest
Lanas mejerifriapasta tycker jag är jättegod. Har inte testat den med tonfisksås ännu.
Postat av: Marie
Pastan ser jättegod ut! Tonfisk äter jag inte heller så ofta men nån gång ibland är det gott. : )
Trackback