Spenatsoppa med massa gott i ... ;)
Igår var det yoga så då blir det ofta soppa innan.
Lättsmält och så gott.
Hade köpt på mig färsk spenat och hade det i tillsammans med fryst.
Bottnade tallriken med ett skivat ägg och toppade med rawdillsås & kräftstjärtar.
Spenatsoppa:
4 port
1 hackad gul lök
1 skivad palsternacka
1 skivad palsternacka
½ strimlad fänkål
1 msk kokos/olivolja
1 l vatten
200 gr fryst spenat
200 gr färsk spenat
1 msk kokos/olivolja
1 l vatten
200 gr fryst spenat
200 gr färsk spenat
1 tsk torkad persilja (el 1 msk färsk/fryst)
1½ tsk salt
1 tsk vitvinsvinäger
1 tsk vitvinsvinäger
ca 2 krm "fem-peppar"
Tillbehör
4 kokta ägg
1 burk kräftstjärtar
raw sourcreme med dill eller aioli
Fräs lök, palsternacka och fänkålen i oljan några minuter utan att det tar färg.
Häll på vatten och tillsätt salt & persilja.
Låt koka tills lök, palsternacka & fänkålen är mjuk.
Lägg i den frysta spenaten och låt det koka upp.
Lägg sedan i den färska spenaten och mixa till slät soppa.
Smaka av med salt, peppar och vinäger.
Hade även foccacia till.
En VÄLDIGT grön soppa - och så god & hälsosam!
Kommentarer
Postat av: Lana
Vilken underbar måltid! Allt låter otroligt gott! Mums! Är också sugen på att baka foccacia! :)
Ha en toppen kväll och grattis på kvinnodagen! :)
Kramar!
//Lana
Postat av: Catharina
Mmm spenatsoppa är så gott! Nästa gång ska jag nog ha i lite räkor eller kräftstjärtar istället för bacon och ägg, som jag brukar ha!
Ha en fin kväll och helg :)
Kram C <3
Postat av: Karin O
Ser gott ut, hälsans peppar:)
Trackback