Lammfärsjärpar & sötpotatisstrips
Vet man att man inte gillar lammfärs så ska man givetvis byta ut färsen mot nöt/blandfärs.
MEN om man inte provat - gör det ! Lammfärs tycker jag är SÅ gott.
Brukar göra biffar men nu gjorde som järpar, tänkte det är lättare att få dem genomgrillade!
För grillning blev det igår !!
Jag gjorde som tidigare men fyllde inte med något idag.
Gott är annars getost, soltorkade tomater eller/och oliver.
Biffar/järpar:
500 gr lammfärs
1 ägg
1 vitlöksklyftor
1 msk färsk timjan eller rosmarin (2 tsk om torkad)
1 tsk salt
Vispa upp ägget med kryddorna.
Blanda ner färsen och rör ihop till jämn smet.
Låt vila ett par minuter och gör sen järpar eller biffar.
Serverade sötpotatisstrips, broccoli och majonäs jag smaksatt med färsk timjan & vitlök.
Döttrarna gjorde än somrig sallad till & dessutom en
liten efterrätt på jordgubbar, melon & rostadepumpakärnor
Skär sötpotatisen som strips och lägg i oljad/bakplåtspappersklädd långpanna. Tar ca 15-20 min på 200°.
Godaste efterrätten & SÅ enkel ...
Kommentarer
Postat av: Karro
Testade att fylla med getost, oliver och soltorkadetomater. SÅ gott.
Kram
Postat av: Catharina
Jag har bara ätit lammfilè och lammracks och det älskar jag! Har dock aldrig prova lammfärs, måste prova..å jag borde ju gilla det!
Efterrätten blev jag väldigt sugen på ;)
Kram C <3
Postat av: Anna
Det ser så galet gott ut! Jag äter inte lamm dock, men det går ju att göra med blandfärs tex :) kramar
Postat av: Lana
Oh, såååå gott! Mums!
Och jag har fortfarande inte smakat sötpotatis! Skandal! ;)
Ha en toppen dag!
Svar:
mariasfavoriter.blogg.se
Postat av: Marie Bergman
Mums vad gott det där såg ut =)
Trackback