Snabba Chicken fingers
Chicken nuggets har jag gjort flera varianter på. Bl a här en variant med sesamfrö och här en med mandelmjöl.
Nu gjorde jag en väldigt enkel variant med parmesanost. Blir god sälta och krispighet.
Går fort att blanda det torra i en påse och bara skaka runt kycklingen i.
Snabba Chicken nuggets/fingers
6 port
1 kg kycklingfilé
3 äggvitor (1 dl) eller 1 ägg + 1 äggvita
2 dl fint riven parmesanost
1,5 dl kokosmjöl eller mandelmjöl
1 tsk salt
2 tsk paprikapulver
1 tsk lökpulver eller vitlökspulver
2 krm vitpeppar
ev olja på plåten
Sätt ugnen på 200°.
Vispa upp ägg/äggvita i en bunke. Blanda sen ihop "mjöl", ost och kryddor som läggs i en plastpåse, typ 3-liters.
Dela kycklingfilérna i bitar, gärna längsmed 3-4 delar. Lägg dem i äggvitan först och sen ner i påsen som skakas runt.
Häll över kycklingen på en bakplåtslädd ugnsplåt.
Tillaga i ugnen ca 13-15 minuter, vänd bitarna efter halva tiden. Kolla så det är genomstekt.
Kycklingen i en plastpåse med "mjölblandningen"
Här serverade jag med rostad blomkål, kålrot, morot och en yoghurt/kvargsås.
Kommentarer
Trackback